Van 22/6 t/m 7/10 2022
Is er werk van mij te zien in het kader van KUNSTFORUM Bergen op Zoom, in de etalage Fortuinstraat 1
Hoek Grote Markt Bergen op Zoom

KUNSTFORUM Bergen op Zoom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview met Kees Habraken voor de lokale TV Breda 

interviewer Kees van Meel

nav de expositie MENS in het Princehaals museum sept 2021

open onderstaande link

https://youtu.be/xjossXI-5CE

Voor Contact en Info zie hieronder

CONTACT

chabraken@ziggo.nl  

Tel.: 00 31  (0)6 36549285

ALLE Schilderijen zijn TE KOOP  VOOR PRIJZEN:mail of bel me

ALL the Paintings are FOR SALE  FOR PRICES: mail or phone contact 

 

 

 

 

 

Hieronder een LINK  van een VIDEO van de Lokal Bredase TV 

Een interview met mij  over mijn werk

 https://youtu.be/xjossXI-5CE

 

 

 

 

 

INSTAGRAM https://www.instagram.com/keeshabraken/

FACEBOOK:https://www.facebook.com/kees.habraken.3  

LINKEDIN: https://nl.linkedin.com/in/kees-habraken-4674246b

TWITTER https://twitter.com/kees_habraken

BELGIE:https://beeld.be/kunstenaars/kees-habraken

ENGLISH WEBSITE:https://keeshabrakenweeblycom.weebly.com

YOU TUBE KANAAL: Kees Habraken You tube

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOEP VOSSEBELD OPENINGSTOESPRAAK TENTOONSTELLING FRANZ PFANNERHUIS ARCEN

Joep Vossebeld Curator Odapark Venray Docent Toneelschool Maastricht + Schriiver  

Joep heeft met onderstaande tekst de opening verricht van mijn  tentoonstelling in het Franz Pfannerhuis in Arcen "Ontmoetingen en Emoties"   van 24/4 t/m 29/5 2022  

Frisse Blik

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Ontmoetingen en Emoties van Kees Habraken

Franz Pfannerhuis Arcen, 24 april 2022  

Het is moeilijk om datgene wat je vaak ziet met frisse ogen te bekijken. Je eigen woonomgeving, de route naar je werk, de mensen die je al lang kent. Het is niet voor niks dat velen van ons een wereldwijde pandemie nodig hadden, om al wandelend opnieuw hun eigen straat, dorp of buurt te leren kennen en waarderen. Er was aandacht voor het alledaagse, omdat er even niets anders meer was om aandacht voor te hebben. 

Misschien is het nog wel moeilijker om met een frisse blik te kijken naar dat wat je niet kent: Een ver land, met een onbekende cultuur, gewoontes en bevolking. Natuurlijk, in confrontatie met het onbekende, zeker op reis, vinden we ons zelf meer dan nieuwsgierig: onze zintuigen staan wagenwijd open, we snuiven alle geuren en kleuren op, en voelen ons sowieso meer dan de gemiddelde toerist. We gaan van de gebaande paden af, en zijn de ontdekkers van een landstreek, authentiek restaurant of lokaal gerecht. 

Maar misschien is het juist dan, terwijl wij denken alles met nieuwe ogen te bekijken, dat we vooral heel hard tussen onze eigen oogkleppen blijven staren. Wij blijven zelf immers de ontdekker, de nieuwsgierige, degenen die komt om verhalen te vergaren. Alles wat we zien is voor ons één groot onbekend raadsel. Terwijl, de enige onbekende, op dat moment, in die straat, met dat gerecht voor z’n neus, in dat verre land, de enige onbekende. Dat zijn we zelf. Want al die andere en al het andere, die waren daar altijd al…

Misschien is het nog wel moeilijker om een frisse blik te blijven houden als de twee zich vermengen. Als je jouw dagelijkse omgeving opeens blijkt te delen met het onbekende. Bijvoorbeeld als een onbekende familie opeens opduikt in je straat. Met een onbekende geschiedenis, de klanken van een onbekende taal, met onbekende gerechten voor zich op tafel, die ze ook blijken op te eten op onbekende tijdstippen, in een onbekende volgorde. Oké, nu er zich een onbekend element in je dagelijkse omgeving bevind lijkt het op het eerste gezicht zelfs makkelijker om met een frisse blik te kijken: vroeger zagen we hier nooit mensen die…, vroeger hoorde we hier nooit…. vroeger rook je nooit iets als…. vroeger.. vroeger… Het is moeilijk om de dingen te zien zoals ze zijn, we zien de dingen vooral zoals wij zijn. 

Lopend door deze tentoonstelling, kijkend naar de vele portretten die Kees Habraken in de afgelopen jaren schilderde, zijn er een hoop frisse ogen die je aanstaren, nakijken, toelachen en aanmoedigen. Wie zijn die mensen? Waar komen ze vandaan? Wat is hun verhaal? Zeker, ik weet dat Kees vele reizen maakte, in Afrika en in Papoea. En dat die reizen de inspiratie vormden voor deze portretten. Maar laten we dat even vergeten. Net zoals Kees tijdens het schilderen vermoedelijk ook even vergat dat hij op reis was geweest, hij was immers al terug thuis toen hij deze portretten schilderden. Want maakt het eigenlijk wat uit waar deze mensen nu zijn? Ik loop rond en herken blikken: Is dat mijn vroegere overbuurman? En daar, zijn dat de feestelijk witte gewaden en de vrolijke lach van de Eritrese kerkgangers die iedere zaterdagochtend bij ons door de straat lopen? Op weg naar het kerkgebouw dat zij nieuw leven in blazen. Ik zie mensen, in gedachten verzonken, vol emoties, vol leven. Nogmaals, als we even vergeten hoe deze schilderijen zijn ontstaan: maakt het dan uit waar deze mensen zijn? Het zijn gezichten die we iedere dag kunnen tegenkomen, ver weg en dichtbij, met emoties die we allemaal herkennen.

Waarschijnlijk ging het zo: ergens was er een ontmoeting tussen twee vreemden: De ene heette Kees en kwam uit Breda, de ander was eigenlijk gewoon thuis, ergens in Afrika, maar voelde zich misschien een beetje een vreemde omdat er plots een onbekende Hollander tegenover hem zat. Een ontmoeting. Daarna gaan beiden weer verder. Pas veel later, in zijn eigen dagelijkse omgeving, neemt Kees de penseel ter hand. In gedachten bladert hij door de herinneringen in zijn hoofd. “Wat heb ik eigenlijk meegemaakt, wie heb ik nou eigenlijk ontmoet?” Het lijkt alsof Kees via zijn penseel opnieuw kennis wil maken met de mensen die hij ontmoette en ze dit keer nog beter wil leren kennen. Want schilderen, dat betekend de tijd nemen, dat betekend liefde hebben voor je onderwerp, dat betekend kritisch zijn op je zelf. 

Een portret schilderen betekend ook de kritische blik van die ander altijd met je mee dragen. Wat zal hij of zij er van vinden? Herkennen ze zich er zelf in? Zelfs als Kees zeker wist dat de geportretteerde het werk nooit te zien zal krijgen, weet ik zeker dat hij past stopt met schilderen als hij denkt dat degene op het schilderij ook tevreden is met zichzelf. Pas dan is het af. Kees kijkt naar het schilderij en vanaf het doek kijkt het geschilderde hoofd terug naar Kees. Hier kijkt het portret van een persoon die volledig in zijn element is en zich thuisvoelt op dit schilderij. En dan gebeurd het, zo stel ik me voor: Voor even is de geschilderde persoon meer thuis dan Kees. Voor even is Kees Habraken een vreemdeling in zijn eigen atelier. Wie ben je? vraagt het schilderij. Waar kom je vandaan, wat is jouw verhaal?

Deze tentoonstelling vol schilderijen met mensen die zich thuis voelen, maakt ons voor even tot vreemdelingen in onze eigen omgeving. Het beste recept om daarna met een frisse blik weer de wereld in te kunnen stappen.

JOEP VOSSEBELD

 

REACTIES OP MIJN WERK

The paintings are really incredebible, its a blessing that you manage to keep such a wonderful record of humanity  Ferdinand Habsburg van Lotharingen

 

Wat een intensiteiten be-ziel-ing zit er in jou werk Kees  Thea HennekesNl

 

Beaucoup d’entensions, images parlant, beaucoup d’atmosphere de vos oeuvres

 M.Crouk Leuven B

 

Als  toevallige passant heb ik enorm genoten van de kracht die de werken uitstraalt. Het kleurenpalet is uitzonderlijk. Hier en daar denk ik aan grote schilders Ilse   Brugge B

 

Emotion, Misere Joie, Tristesse, Tout est dans cette exposition. Problablement une des plus vraie….TSJ Podgong Oostende

 

Emoties en spanning gevangen op het kleine doek, maar toch een grote uitdrukking Willems Eeklo

 

Voelbare emotie    Lian Hilvarenbeek

 

 Fantastisch ben zeer geraakt   F.Peeters Zundert

 

Quien tiene sa Capacidad de transmitir sas emociones de los seres humanos, estoy segura tambientienen la capacidad  para comprenderlos  Gracias Luz

 

 Sprekende taal in levendig zwijgen  Harm Breda

 

 Ich fühle ein glucksgefuhl wenn ich die bilder sehe.  Frietzl Deutschland

 

 Love this, …..Jania Dafoe Canada

 

Wonderfull, thank you fort this pictures     Anna from Poland

 

Geweldig ! Om stil van te worden… Hester Kuijpers

 

Dear Kees, Off all the art I have seen today in this lovely city (Dordrecht) yours touched me the most.  July

 

 Je maakt die onbekende  mensen mooi  G.Smit Haarlem

 

Kees echt Prachtig Sterk en Aanrakend  Lonki Tilburg

 

Heel mooi, deze emoties. “Ze praten met je  “   Georg Eindhoven

 

De rijkdom van het ZIEN  H.V.  Venlo

 

 

 

 

  

English

ENGLISH 

KEES HABRAKEN shows ‘ENCOUNTERS and EMOTIONS’

Who travels far can tell a lot of stories’ (Matthias Claudius, (German poet 1740-1815)

This certainly applies to Kees Habraken from Breda, NL. Instead of telling stories he rather uses images to reflect on his encounterswith people in lands far away.

The result is a series of beautiful, powerful and colourful portraits with distinctive facial expressions provocatively captured. His work unconsciously moves people.

Encounteringpeople plays a crucial role in Kees’ work.

The emotionsduring these meetings are the thread in his oil paintings. He translates these encounters into a painting and captures these emotions direct onto the canvas.

Quote of a visitor

‘Looking at these paintings you enter their world. It makes you feel you are travelling through and have contact with their lives.

Biography and education

While working in his career as a psychotherapist, 15 years ago he went back to his old passion for painting.

-      Studio for Fine Arts, Breda/NL 

-      Academy for Fine Arts, Arendonk/BE (parttime 8 hours/ week) for 5 years, from which 2 years portrait. Then another 2 years in order to gain the degree of ‘painting specialisation’, same academy 

 Exhibitions: in Holland, Belgium, France Sweden and Germany

Contact & info: www.keeshabraken.nl

chabraken@ziggo.nl    Tel:00 31 6 36549285

 

 

 

 

Het ontstaan van de schilderijen

 

KEES HABRAKEN    “ONTMOETINGEN en EMOTIES”

 “Wie verre reizen maakt kan veel verhalen”. (Matthias Claudius Duitse Dichter 1740-1815

Dat gaat zeker op voor Kees Habraken uit Breda NL. Maar hij gebruikt liever beelden om zijn ontmoetingen met mensen in verre oorden weer te geven.

Het resultaat is een serie fraaie, krachtige en kleurrijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressies, die op een uitdagende manier zijn vastgelegd. Het werk weet je te raken.

Ontmoetingen met mensen spelen een essentiële rol in zijn werk. De emoties tijdens deze ontmoetingen vormen de rode draad in zijn olieverfschilderijen. Hij vertaalt de ontmoetingen naar een schilderij en laat de emoties van dat moment als het ware stollen op het doek.

Citaat van een bezoeker “Kijkend naar deze schilderijen kom je in hun wereld terecht, het geeft je het gevoel een reis te maken door hun leven en contact te hebben onderweg”.

Biografie en opleiding. Naast zijn werk als psychotherapeut heeft hij ruim 15 jaar geleden zijn oude liefde voor het schilderen weer opgepakt.

Opleiding: Atelier voor vrije schilderkunst in Breda. Academie voor Schone Kunsten België (in deeltijd 8 uur per week) gedurende 5 jaar, waarvan 2 jaar portret en daarna 2 jaar specialisatiegraad schilderen aan dezelfde academie.

Exposities: in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en Duitsland.        
  www.keeshabraken.nl  chabraken@ziggo.nl   Tel.: 00 31 6 36549285                                          

 

 

 

DEUTSCH

KEES HABRAKEN zeigt "MASSNAHMEN UND EMOTIONEN" 


 "Wen jemand eine Reisen tut, so kann er was erzählen".  Matthias Claudius, (deutscher Dichter 1740-1815)

Das trifft sicher zu für Kees Habraken aus Breda (Niederlande). Aber er verwendet lieber Bilder um seine  Begegnungen   mit Menschen in weiter Ferne wiederzugeben. Das Ergebnis ist eine Reihe schöner, kräftiger und farbenfroher Portraits mit charakteristischen Gesichtszügen, die auf eine herausfordernde Art festgelegt sind. 

Die Arbeit berührt den Betrachter.

Begegnungen  mit Menschen spielen eine wesentliche Rolle in seinen Arbeiten.                          Die Emotionen  während diesen Begegnungen bilden den roten Faden in seinen Ölgemälden.      Er übersetzt die Begegnungen in ein Gemälde und läßt die Emotionen dieses Augenblicks "gerinnen" auf der Leinwand.

Besucherzitat: "Die Betrachtung dieser Gemälde führt dich in ihre Welt, und gibt dir das Gefühl durch ihr Leben zu reisen und unterwegs Kontakt zu haben".

Biographie und Ausbildung.                                                                                                 Neben seiner Arbeit als Psychotherapeuten hat er vor gut 15 Jahren seine alte Liebe für die Malerei wiedergefunden.

Ausbildung: Atelier für freie Malerei in Breda.                                                                         Atelier für schöne Künste Belgien (Teilzeit 8 Stunden pro Woche) während 5 Jahren, davon 2 Jahre Portrait  und anschließend 2 Jahre Spezialisierung an der selben Akademie.

Ausstellungen: in den Niederlanden, Belgien, Frankreich . Schweden und Deutschland

Kontakte und Auskunft:  www.keeshabraken.nl  chabraken@ziggo.nl  
Tel.: 00 31 6 36549285FRANCAIS

Kees Habraken  « RENCONTRES ET EMOTIONS »

« Celui qui fait de long voyages a beaucoup à raconter »

C’est certainement vrai pour Kees Habraken de Breda, Pays Bas.

Par contre il préfère utiliser des images pour refléter ses rencontres avec des gens de pays lointains.

Le résultat est une série de portraits irrésistible, puissante et plein de couleurs avec des expressions de visage caractéristiques qui ont été défini d’une manière stimulante. On est touché par ces œuvres.

Des rencontres avec des gens jouent un rôle essentiel dans son travail.

Les émotions pendant ces rencontres forment un fil conducteur dans ses peintures à l’huile. Il transpose les rencontres vers un tableau et laisse les émotions de ce moment pour ainsi dire, figer sur la toile.

Citation d’un visiteur

« En regardant ces tableaux tu te retrouve dans leur monde et cela te donne l’impression de faire un voyage à travers leur vie et d’ être en contact avec eux . »

Biographie et formation. A coté de son travail comme psychothérapeute, il a repris son ancien amour pour la peinture, il y a 15 ans.

Formation : Atelier pour peinture libre à Breda. Académie des Beaux Arts en Belgique (en mi-temps 8 heures par semaine) pendant 5 ans, dont 2 ans portraits et après 2 ans de peinture spécialisée ??? au sein du même académie.

Expositions : aux Pays Bas, en Belgique, la France Allemagne et en Suède.

Contact et information : Contact & info: www.keeshabraken.nl

mail:chabraken@ziggo.nl    Tel.: 00 31 6 36549285

 

 

 

 

 

 

 

ESPAGNOL

'ENCUENTROS Y EMOCIONES'                                                                                                 “Quien viaja lejos puede contar muchas historias "(Matthias Claudius, (poeta alemán 1740-1815)”

Esto ciertamente se aplica a Kees Habraken de Breda, NL. En lugar de contar historias, usa imágenes para reflexionar sobre sus encuentros con personas en lugares lejanos.

El resultado es una serie de retratos hermosos, enérgicos y coloridos con las expresiones faciales distintivas provocativamente capturadas. Su trabajo mueve inconscientemente a la gente.

El encuentro con la gente desempeña un papel crucial en los cuadros de Kees.

Las emociones durante estas reuniones son el hilo (constante) de sus pinturas al óleo. Traduce estos encuentros en una pintura y captura estas emociones directamente sobre el lienzo.

Cita de un visitante "Cuando mira estas pinturas, entras en su mundo. Te hace sentir que estás viajando a través de la gente y tener contacto con sus vidas.

Biografía y educación  Mientras trabajaba en su carrera como psicoterapeuta, hace 15 años volvió a su (antigua) pasión de antes por la pintura.

- Taller de Bellas en Artes, Breda / NL.                           

- Academia de Bellas Artes, Arendonk / BE (tiempo parcial 8 horas a la semana) durante 5 años, y    después 2 años retrato. Luego otros 2 años para obtener el grado de "pintura especializada", en la misma academia.

Exposiciones: en Holanda, Bélgica, Francia Allemagna y Suecia.

Direcciones, sitio web e información: www.keeshabraken.nl  

Tel.00 31 6 36549285  Mail: chabraken@ziggo.nl

 

Opmerkingen

29.04.2021 07:46

B.Christiani

Mooi werk alleen al qua uitstraling

07.04.2021 18:21

Ton Piepers en Jan Mennen

Mooi werk wat je maakt

07.04.2021 19:06

Kees Habraken

Dank jullie wel

06.08.2019 09:49

Hettie Tielen

Heb de tentoonstelling bekeken. Echt heel mooie schilderijen bij. Mijn complimenten. Op mijn website www.art-tielen.eu kun je zien en lezen dat ik ook door mensen geraakt word.

09.07.2019 16:02

Jeroen Habraken

Hoi Kees,
Met respect je schilderijen bekeken..wat een mooie lichtval....
Werkelijk schitterend om te zien.

Zouden wij familie zijn?
Mvg
Jeroen Habraken

09.07.2019 16:34

Kees Habraken

Dag Jeroen, dank je wel voor de complimenten Wil je mijn schilderijen in het echt zien momenteel sinds afgelopen zondag heb ik een tentoonstelling in het Waalres museum Je kunt me ook mailen

27.12.2015 10:33

Ria Schroot

Hoi Kees,

Ken je vanuit de gezondheidszorg maar dat je zulke prachtige schilderijen maakt, wist ik niet. Ze zijn heel mooi.

05.08.2015 19:16

hanneke vinken

mooi artikel is de Stem, als huidig studente aan de academie Arendonk zag ik dat je daar ook hebt gestudeerd. mooie kleuren en composites, erg expressief.

05.08.2015 20:08

Kees Habraken

Dank je wel Hanneke
De 1e week van nov heb ik een solo tentoonstelling in de Stadsgalerij in Breda Dus.... als je zin hebt! Groet Kees

04.08.2015 11:03

Ton Erwich

Een interessant artikel in de Stem, mijn complimenten voor je schilderwerk, heel fraai!
Groeten
Ton Erwich

04.08.2015 23:54

Kees Habraken

Dank je wek Ton De 1e week van nov. is er een tentoonstelling van mijn werk in de stadsgalerij in Breda Groet Kees

04.08.2015 09:42

Els Gladdines

Mooi artikel over jou, jullie leven.
❗️❗️Lieve Gr Els Gladdines

04.08.2015 23:32

Kees Habraken

Dank je wel Els

04.08.2015 08:05

Leo Hulshof

Dag Kees,
Las vanmorgen het artikel in de krant. Complimenten! De drie passies komen eigenlijk voort uit één passie: mensen! Je verbeeldt hun ziel. Geweldig!

04.08.2015 08:26

kees Habraken

Solo tentoonstelling natuurlijk.

04.08.2015 08:24

Kees Habraken

Dank je Leo, de eerste week van nov. heb ik een solo voorstelling in de Stadsgalerij in Breda als je wilt stuur ik je een uitnodiging

30.11.2014 20:55

A van der Sterren

je weet dat ik je werk geweldig vind

01.12.2014 10:45

Kees Habraken

dank je wel Anne Marie

23.10.2014 11:58

Hanneke van Heusen

Hallo Kees, Bedankt voor je mooie uitnodiging, mooie locatie de Waalse Kerk!

29.05.2014 11:29

Kees Habraken

Zondag ben ik in Apeldoorn Wilhelmien voor de opening van de expo aldaar, dus een ander keertje misschien..

28.05.2014 14:24

wilhelmien van arendonk

hallo kees
ziet er goed uit.
a.s. zondag 1 juni zijn er open dagen voor kunst in rijen, kapelstraat 44 molenschot. gr wilhelmien.

17.06.2013 20:53

peter van den hombergh

Beste Kees,

Echt goed bezig. Chapeau!

Goede groet, Peter en Willemien van den Hombergh

14.06.2013 22:38

Frans en Rita Beeris

Hoi Kees,
Bedankt voor je mailing. Heb direct je website bezocht. Heel mooi!! Veel succes met Galerie 20 A.
Groetjes, Frans en Rita Beeris Tilburg

16.10.2012 09:28

marianne Geerts

Prachtig zoals je de ( mensen ) schiderd met zo veel gevoel !!
Hoe langer ik er naar kijk hoe meer gevoel er in zit !!
Kees nog veel succes .

03.10.2012 18:06

yvonne brouwer

hallo kees,
ik heb net gestemd. misschien zie ik je volgend jaar weer bij een van je tentoonstellingen. kom ik weer met ingrid. succes, groetjes yvonne brouwer

04.10.2012 10:47

kees Habraken

Dag Ivonne,
Leuk dat je mij steunt. Kun je via jou netwerk misschien nog meer mensen laten stemmen Het zou mooi zijn Groet Kees H.

03.10.2012 14:16

Denis Wood

kan geen email vinden wilde je een berichtje sturen.
Volgend jaar organiseert de Art Fair International meerder kunstbeurzen door het land wilt u opde hoogte blijven stuur een mailtje naar info@nkbbeurs.nl

04.10.2012 10:45

Kees habraken

Dag Dennis Wood,
Mijn email is chabraken@ziggo.nl

30.08.2012 10:34

Loes Davidse

Hoi Kees, zullen wij samen rijden op zaterdagavond 29 september als we de doeken voor de Nationale Kunstjaarbeurs in moeten leveren in Amsterdam?
Gr. van Loes!

22.07.2012 14:39

Art Fair International

Nieuws uit de kunstwereld
21, 22 en 23 september kunstbeurs in MartiniPlaza Groningen. een betaalbare kunstbeurs voor deelnemers 12m2 stand incl 2 duospots en vloerbedekking 195,- euro in 2013 gaat AFI in Midden Nederland en het Zuiden een gelijkbare kuns

20.04.2012 12:04

Jan Willem van Gijzen

hi Kees, mooie site! ik heb 'm gedeeld op mijn FaceBook pagina.
gr Jan Willem

15.11.2011 21:07

Marijke Lenders

Dag Kees, wat een verrassing om zulke mooie werken van je te zien,
fijne vakantie alvast, je zult in Afrika zeker weer inspiratie opdoen, liefs Marijke